Adventspyssel

image314
För ett antal år sedan var vävtapet något väldigt vackert. 30 år senare, och med katter som klättrar i de resterande trådarna, är det inte riktigt lika läckert. Inte minst när tapeten har en obestämbar färg i brunt/beige/oliv och är allmänt luddig. 17 skivor renoveringsgips är nu inhandlat och på väg upp på väggarna. Sedan ska rummet förvandlas till ett härligt allrum. Kortväggarna kommer att få en horisontellt randig tapet i turkos, guld, valnötsbrunt och beige och långsidan kommer att bli ljus. Framför öppna spisen blir det ett halvhögt bord med stolar på en lurvig ryamatta och i andra delen av rummet myshörna med ny tv och ljudanläggning. Det kommer att bli en härlig vinter i källaren!

Minisemester med juleljus

Om ett par veckor blir det minisemester i Göteborg med julmarknad på Liseberg och säkerligen lite klappjakt i diverse butiker. Det kommer minst sagt att vara välbehövligt efter en hektisk november. Jag har även sett till att boka bord på en helt underbar restaurang, Sjöbaren på Haga. Rekommenderas varmt oavsett om du hävdar att du äter fisk eller inte!

En bil fylld med plasma

Ja, det är inte så illa som det låter. Igår var vi till Expert för att titta på en ny tv med surroundsystem, samt eventuellt se vad de hade för utbud av tvättmaskin och torktumlare. Resultatet - en 42'' plasma (Samsung givetvis) med helt nytt surroundsystem, en tvättmaskin och en torktumlare. Som tur är känner vi killen i butiken så det blev en bra prislapp trots allt.

Problemet uppstod dock när vi skulle ta en del av köpet med oss i bilen. Plasmaskärmen fick inte vinklas mer än 20 grader. Bagageutrymmet var inte tillräckligt högt. Baksätet gick inte heller. Vi tog av kartongen på överdelen. Fortfarande tight. Tillslut gick kartongen med surroundsystemet och tv:n utan kartong in och det blev en försiktig färd hemåt.

Helgens uppdrag blir nu att handla renoveringsgips till tv-rummet. Det är ingen mening att montera upp allt innan rummet är klart, så det är bara att köra igång!