Mumsiga bullar med lite förhinder
Inför helgen skulle jag baka en omgång kuvertbröd. Jag tog fram min Kitchen Aid och körde igång. Lagom till dess att första mjölkornet nuddade degspadet så kollapsade maskinen, exakt på samma sätt som den har gjort en gång tidigare. Eftersom den är köpt på Duka, som nu har lagt ner sina butiker, blev det en jakt på telefonnummer. Som tur är upptäckte jag att Cervera köpt upp delar av kedjan och därför ringde jag till en av deras affärer. Och ibland har man tur. Imorgon skulle huvudinköparen i butiken träffa just Kitchen Aid och de skulle prata med dem direkt. Det var antagligen inga problem alls. Det gäller bara att hitta kvittot bland alla papper. Bättre ordning kanske vore något... Men lite kaos är ju ett tecken på ett organiserat inre hävdar de som vet!
Nåväl. Två händer duger lika bra det och bullarna ligger nu och svalnar. Två varianter blev det, kryddade med vallmofrön respektive rosmarin och havssalt. Sötade med honung istället för socker och inspirerade av ett recept från en riktigt bra bok, Bröd av Jan Hedh. Boken var för övrigt en present från goda vänner. Stort tack igen!
skriven
Ser hur mumsimumsgott ut som helst :-)