Bland kopparkärl och dyra droppar


I lördags var det äntligen dags att utnyttja min julklapp, en kollektionsprovning på Mackmyra. Det var andra gången jag testade whiskeyn, men första gången just i Mackmyra. Det visade sig vara ett riktigt vackert gammalt järnbruk med anor från 1600-talet, och vi fick en rundtur i tillverkningen. Provningen bestod av flera olika sorter, allt från den variant som blir ordinarie på Systembolaget i oktober till de fatlagrade som endast går att köpa per 30 liter. Min favorit är som alltid sherrylagrad, men 48 flaskor whiskey räcker ju mer än en livstid. Men men. Alltid roligt att få testa och lära sig lite mer!

Jag var faktiskt hungrig...


Helgen har spenderats med att bära kartonger och städa. Katterna stannade hemma och skulle få matbesök under lördagen. Två förpackningar Whiskas var framställt på bänken. Väl tillbaka undrar kattvakten om de bara skulle ha en förpackning blötmat. En snabb blick under köksbordet avslöjade de svartvita. Ibland måste man faktiskt ta saken i egna tassar!

Lite galen men så roligt


Egentligen är det märkligt varför man går på spinning. Sitta i en lokal med massor av mer eller mindre okända människor och cykla utan att ta sig fram en meter. Pulsband rund kroppen och maxa upp mot 95 procent på slutet. Bli alldeles genomblöt och rosig. Men så roligt det är! Har ni inte testat så kolla upp spinning med pulsmätare. Riktigt kul och en extra sporre. Plus att man blir så söt efteråt..!