Tisdag med guldkant


Tisdagen spenderades i Stockholm med en väldigt intressant kurs om sociala medier. Det var halv storm ute, och när kursen var slut och jag promenerade från Hornsgatan mot Stureplan var det blankis på vägarna. Jag kom dock fram i helt skick och träffade Tess för lite mumsig middag och vin. Hon hade köpt en två-för-en kupong på restaurang Gotland, och det visade sig vara ett riktigt mysigt ställe.

Vi kom in och fick ett trevligt bord vid de djupa fönstervalven i vitkalkad sten. Som en liten aptitretare fick vi tartar på oxfilé, och därefter beställde vi vår trerätters meny. 

Halstrad pilgrimsmussla och lättgravad pilgrimsmussla serverad med riven gotlandstryffel, palsternackor från Stora Tollbygård, avrugakaviar och inlagd rädisa

Torskrygg från Torgrim i Katthammarsvik. Bakad i brynt smör och serverad med betor från Stenhuse gård, hasselnötter, sikrom och en hummerbuljong spräckt med sherryvinaigrette

Crème Brulée smaksatt med vit choklad och kanel serverad med havtornssorbet, citruscrust och kaksmulor

Maten var kanon och vi mumsade, drack vin och pratade i flera timmar innan det var dags för mig att ta tåget hemåt. En riktigt bra dag alltså!

1 Landkrabba:

skriven

Sv: Tack för dina lyckoönskningar och fina kommentar! :)

Kommentera här: