Reserapport från ett land i syd


Nu äntligen ska jag börja skriva lite om vår härliga semester. 5 juni flög vi ner för en vecka vid Medelhavet, till en mysig liten ort vid namn Porec i nordvästra Kroatien. Vi bodde i det gula huset längst ut på udden som ni ser på översta bilden, Hotel Palazzo, i ett rum med utsikt över vattnet. En helt underbar plats som serverade nötcreme och mousserande vin på frukostbordet. En inte alls dålig kombination om ni frågar mig!

Vad gäller bad är det klippor och plattformar som gäller, men väldigt fina sådana. Vattnet är klart och turkost och du ser hela vägen ner till lilltån, om det nu inte är för stora vågor. Vi badade ett par, tre dagar, men hann även med flera utflykter som en tur till Slovenien och en båtresa till Venedig. Mer om det senare.

Porec är en ganska så liten ort, men mysig. Fantastiskt god mat, bra prisnivå och trevliga människor. Det är en plats där du sitter på strandpromenaden och njuter av ett kallt glas av något du gillar, samtidigt som stora lyxbåtar lägger till vid kajplatsen intill. Du plaskar med fötterna i Medelhavets vatten, och kan äta en lyxig middag för en rimlig peng. Allt inom promenadavstånd.

Jag skulle gärna åka tillbaka. Kanske med bil, om nu bensinen kunde nå en lite rimligare prisnivå. Eller varför inte med motorcykel, om man nu bara slipper gasa igenom hela Tyskland. Hur som helst, jag kan varmt rekommendera en tur till Kroatien. Och mer info och fler bilder kommer!

För er som är nyfikna, resan bokade vi med Ving. Vi tittade på att flyga reguljärt och boka hotell privat, men med det priset vi fick från Ving var det ingen idé. Bara ett tips!

Nu äntligen är vi igång igen!


Igår kom så äntligen stadsnätet igång igen hemma. Det blir en dyr räkning för en liten plastbit, men pengarna är väl till för att rulla. Inom kort kommer lite inlägg från resan, och fler bilder från helgens midsommarfirande.

Vi inledde midsommarafton med frukost på altanen. Färska, närordlade jordgubbar, hembakat bröd och annat gott. Mums! Därefter körde vi till Tyresta söder om Stockholm för traditionellt firande runt midsommarstången tillsammans med goda vänner. Framåt fyratiden rullade vi vidare mot Västerhaninge och kvällens fest hos bästa Tess. Fler bilder kommer därifrån lite senare under dagen. Jag ska bara jobba klart, fixa ogräset på baksidan, laga gi-gratäng med köttfärs och lite annat först. Men snart så!

Lite smicker är aldrig fel!


Efter gårdagens spinn puls tog jag en promenad ner till stan och Stadium. Tänkte att jag skulle se vad de hade på rea, och kanske köpa lite nya träningskläder. Det blev ett knallrosa linne, en tunn, långärmad tröja perfekt för löpningen plus ett par mysbyxor att skrota runt i hemma till hösten.

Jag var verkligen ute i sista minuten innan de skulle stänga och när jag skulle betala hade de slagit ut ena kassan. Inga problem, det fanns ju fler. Jag lägger fram mina varor och killen bakom disken börjar slå in det i kassan. Plötsligt säger han - "Så gott du luktar, kommer du direkt från träningen? Och förresten, den här tröjan kommer bli så snygg på dig."

Hahaha. Jag skulle ha velat se min egen min där jag stod med plånboken i handen. Antagligen hade han en väldigt bra dag, men lite smicker skadar aldrig. Det gäller att suga åt sig när man har chansen!