Ibland ska man ha lite tur


Just nu håller Ikea hemma på att flytta till nya, större lokaler. Samtidgt rear de ut det sortiment som finns kvar i den gamla butiken. Varje dag har de haft rabatter på olika delar - fotoramar, garderober och så vidare. Vi försökte få en ny traktörpanna när det var rea på hushållssortimentet, men fick då reda på att det varit kö redan när de öppnade.

Idag var det så dags för rabatt på sängsortimentet. Vi har länge tänkt att byta ut våra bäddmadrasser, och 30 procent ger ju några kronor. Sambon åkte dit när de öppnade, och vi hade på förhand skrivit upp plats i lagret. Och ibland ska man ha tur. Han fick de två sista av den modell vi ville ha, en lite tjockare variant med memory foam. Nu ska jag hem och sova gott. I natt kunde jag knappt röra mig i sängen, men det berodde nog till stor del på att en svartvit hade bäddat ner sig i täcket mellan mina ben. Vi får se om även de godkänner det nya!

Premiär med spring i benen


Ikväll gav jag mig ut på årets första löparrunda utomhus. Tanken var att testa Runkeeper i jobbmobilen, men den tappade kontakt efter halva vägen. Nåväl. Det kändes faktiskt riktigt bra, och sträckan gick ju att mäta med Eniros karttjänst. Cirka fyra kilometer blev det på 26 minuter. Ingen rekordtid kanske, men med tanke på isfläckarna och att det var premiär så känns det riktigt bra. Och jag behövde inte gå ett enda steg!

Om man får önska...


Bild polarpuls.com
Just nu suktar jag efter en pulsklocka. Det vore toppen att ha den i träningen, inte minst nu när det börjar bli vår och man kan ge sig ut på sköna löprundor i skogen. Jag har blivit tipsad om en Polar FT4 alternativt FT7 och de verkar bra båda två. Priset ligger runt tusenlappen för båda modellerna, men jag hoppas att Friskis kanske kör klubbkväll snart igen på Team Sportia. 20 procent på en tusenlapp blir ju några kronor. Jag får helt enkelt sukta efter den ett tag till!