Förvandlingen har börjat!


Så här såg vår tvättstuga ut när jag åkte hemifrån imorse. Jag lämnade nyckeln till rörmokaren som nu har stängt av vattnet och kapat rören. Imorgon kommer firman och river och sätter in torkfläkten för den lilla fukten som har blivit vid brunnen. Sedan är det bara att börja fundera hur och vad vi ska göra. Det gäller att få det bra, men utan att prislappen rusar i taket. Jag återkommer med rapporter, men nu ska det storblommiga från 1972 ut!

En stämningsfull söndag


Som jag skrev i förra veckan lyckades jag få gratis biljetter till Rikard Wolffs spelning söndag kväll. Salongen var knappt halvfull, och vi fick bra platser på rad två. Och jag blev positivt överraskad. Bilden är inte det bästa, tagen med min gamla mobil, men det var en stämningsfull och småtrevlig konsert. Hans röst är riktigt häftig, och han bjöd på sig själv och tog till sig publiken. Klart godkänt!

Våga testa nytt!


När jag tränar älskar jag fart. Det ska vara svettigt och tufft, annars blir jag lätt rastlös. Men man måste ju våga tänka nytt, så igår utmanade jag mig själv med ett pass fuego. Jag körde lite spinning innan i förebyggande syfte, bara för att få svettas lite, och sedan tog jag plats i stora salen.

 Så här står det om Fuego på Friskis & Svettis hemsida:
Det är ösigt, det är dansigt, det är hett. Dans fuego är inspirerat av latinska rytmer, musik, dansuttryck. Inriktningen är mot stilar som salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia, samba. Passet är lekfullt och har inga avancerade koreografier, bara att hänga på och släppa fram känsla, attityd och karaktär. Gillar du heta steg så gillar du garanterat Dans fuego.

Och ja, det var ju helt klart annorlunda mot spinningen. Jag upptäckte ganska snabbt att något latinoblod har jag inte i mig, plus att mina höfter är ganska så stela. Dessutom var det en del tuffa sidohopp som inte mina fotleder gillade. Jag ska försöka ge passet ett försök till, men jag tror att jag står fast vid att det inte riktigt är min grej. Men det är alltid kul med variation!