Att leta efter fjäder i hatt


Bild: Teater Västmanland
Nu har jag varit på jakt. Jag hade ätit en god middag med en vän, druckit lite vin och klockan närmade sig åtta på torsdagskvällen. Tidigare på dagen hade jag fått sms från en av stadens gallerior. De skulle ha kvällsöppet, och det fanns chans att få två biljetter till höstens föreställning på teatern.

Sagt och gjort. Jag gick från restaurangen till gallerian och började spana. Det jag visste var att det skulle vara en person i 1600-talskläder, och att jag skulle säga ett lösenord. Jag letade och spanade och var på väg att ge upp. Då ser jag något misstänkt på väg upp i rulltrappan. Mycket skulle passera obemärkt. De svarta skinnstövlarna. Svarta tights. Vit skjorta. Men något var misstänkt. Ett väldigt lockigt hår som sticker fram under en slokhatt med en stor, svart fjäder. Jag var ju bara tvungen att följa efter, säga ordet - och jag fick biljetter!

Bilden är från ett tidigare evenemang teatern anordnade, men det var samma personer och stil även igår. Nu blir det teater i höst. Roligt!

Föreställningen är en ny komedi som innehåller gräddan av Molières komiska figurer och situationer i en blandning som aldrig tidigare skådats. Det är en skruvad och överraskande kostympjäs med inslag av spännande musik som du aldrig tidigare hört och musik som du hört men förmodligen aldrig så här.

Det är bara att göra det!


Bild: lizzkulladesign
Det här armbandet poppade upp på Facebook. Ett snyggt silverfärgat med rosa berlock och texten "Where there's a will there's a way". Riktigt snyggt och sant. Nu är det på väg hem till mig. Hurra!

Akkurat en bra kväll


Onsdagen spenderades i Stockholm med ett väldigt roligt och givande möte om e-tjänster. Det ska bli spännande att jobba med det under hösten. Framåt fyra gav jag mig ut i höstsolen för att möta TessRival.

Det var riktigt skönt i luften, så vi satte oss på uteserveringen vid Mariatorget med varsin kaffe respektive rosé. När det blev kyligare flyttade vi in i lokalen, och snart dök kvällens middagskompis upp. Vi hade bokat bord på Akkurat bara några hundra meter bort, och det blev en lyckad kväll med musslor och lite öl. Jag tog en moules provencal med örter, tomat och vitlök. Just vitlöksdoften låg tät i hela restaurangen. Men det var riktigt gott, och jag hann med att testa tre olika sorters öl. Två var från Nynäshamns Ångbryggeri och den på bilden från Belgien.

Framåt nio var det ganska så skönt med en promenad genom stan tillbaka till centralen och tåget. Jag landade på min plats med en nyinköpt bok och njöt av resan hem efter en kanske inte så nyttig, men väldigt trevlig, onsdag i Stockholm.