Nypremiär efter sommarledigt

Nu är jag precis hemkommen efter att ha kört mitt första pass efter sommaruppehållet. Jag försökte att vara smart igår och lade fram kläder, men givetvis blev det lite kaos ändå. Skivan med musiken hade fått fötter, skorna var försvunna och det fanns inte en hårsnodd i hela huset. Men allt löser sig, och jag var på plats i tid. Det var riktigt kul att få köra för en nästan fullbokad grupp, även om jag nog tappade två kilo bara i svett. Nu är det dags för en välförtjänt dusch och bara vänta på laxen som går klar i ugnen. Mums!

Bornholm - Kväll i Svaneke

Efter lite avkoppling vid vårt vandrarhem i Svaneke, som låg alldeles intill en mysig strandservering där vi tog lite tapas och en kall öl, gick vi till vårt bokade bord på Svaneke Bryghus. Vi var bara där några korta minuter förra sommaren på vår kryssning, och därför hade vi nu planerat in en middag.
 
Det var inte alls dumt att få sätta sig och äta en riktigt god matbit efter dagens många mil på cykel. Jag åt vitlöksbiff, givetvis med bryggeriets öl som sällskap. Dessutom testade jag deras blåtångsöl, lite speciell men nu har jag i alla fall provat. Allt avslutades med en skön promenad i kvällssolen. Jag kan garantera att jag somnade innan huvudet nådde kudden!

Goda betor och fina får

Bild: sagalamm.se
Under sommaren har vi hittat en ny gårdsbutik. Jag har följt dem på Facebook, och i helgen tog vi oss äntligen dit för att handla lite och fika. När vi rullade in på parkeringen kom en av gårdens hundar och mötte oss med svansen i vädret. En tupp och ett par änder gick och strosade runt på gräsmattan. Dörren till butiken stod öppen och välkomnande.
 
Det var en riktigt fin butik med allt från hantverk till bröd, kött och grönsaker. Den här gången handlade jag med lite olika lök och rödbetor, ett helt flak ekologiska ägg, plus ett nybakat surdegsbröd. Eventuellt ska jag även beställa lite kött därifrån till hösten. Det får nog bli ett helt lass ugnsbakade betor till helgen, varma och smaksatta med olivolja och flingsalt. Mums!