En tur upp på vulkanen och ner igen

MItt i vår vecka på Teneriffa tog vi hyrbilen upp på vulkanen Teide. Vi startade i sol, och tog oss upp mot blå himmel 2000-3000 meter över havet. Riktigt vackert och speciellt landskap. Jag hade läst innan att flera rymdfilmer har spelats in i området under åren, och det går nästan att förstå med de speciella lavastenar som täcker hela nationalparken.
 
Vädret var helt fantastiskt, och även om det var lite svalare lyckades jag bränna mig lite trots stark solkräm. Vi strosade runt och tittade, och åt god lunch i solen på en servering. Sedan började färden nedåt igen. Först lite moln i fjärran. Sedan körde vi in i molnen. Och så kom regnet.
 
När vi nådde byn Orotava, som är en gammal fin stad vid vulkanens kant, var det grått och regnet hängde i luften. Dock var det väldigt vackert, om än brant, att gå runt och titta på de flera hundra år gamla husen.
 
Vi fortsatte ner till hotellet. Och där var vädret än sämre. Grått, skurar och blåsigt. Men det är inte så dumt ändå att sitta vid Atlanten och titta på vindsurfarna som kämpar i de höga vågorna. Det är ju trots allt semester!

Kommentera här: