Svartvit lycka

I helgen hann vi bland annat med ett besök på Brios fabriks- och outletbutik i Osby. Med oss hem fick vi några blivande julklappar, och en barnvagnsfilt som jag tänkte kunde bli bra till hösten. När vi kom hem lade vi den på lammfällen eftersom Axel annars äter upp halva pälsen, och på köpet blir alldeles full av svart lurv i händerna.
 
För en liten stund sedan gick jag in i köket med lite disk. Och vem hittar jag där om inte store herr svartvit. Utslagen och snarkandes på just denna plats. Helt perfekt för en svartvit, det är ju till och med färgmatchat!

På vift i Skåne

Nu är vi hemma efter några härliga och väldigt varma dagar hos min faster i Skåne. Vi rullade ner i lugn fart i torsdags, och bodde i hennes torp över helgen. Bad varje dag, och lite småturer runt i trakten. Bland annat blev det lunch på Bäckaskogs slott, där Stjärnorna på Slottet spelades in en säsong, och bilfärjan över till Ivö. Dessutom kom lite kusiner och släkt över på lördagen för lite mys och middag.
 
Vi hade först funderingar på att ta oss med färjan till Helsingör, men med tanke på värmen var det väldigt skönt att bara ta det lugnt och ta ett kvällsbad varje dag. Som liten badade jag ofta i samma sjö eftersom farmor och farfar hade stuga där, men nu var det ju ett tag sedan sist. Det behövs inte så mycket mer när termometern visar 30 grader plus och solen gassar, och det hade nog mest blivit jobbigt att strosa runt i hettan. Helsingör finns ju kvar, så det kan vi göra nästa gång!

Faddrar värda lite extra

På kvällen efter dopet bjöd vi Axels fantastiska faddrar på lite sommarmys i trädgården med mat och god dryck. Och firar man dopdag ska man givetvis fira ordentligt. Det blev champagne och Amarone, plus en riktigt smaskig fransk lemonad för oss som ammar eller hade bil med sig. En perfekt avslutning på en bra dag, och mysigt att bara få sitta och småsnacka lite en sommarkväll.
 
Dessutom fick Axel passa på att överlämna en present. Jag hade beställt varsin flaska rött från Bordeux som ska lagras upp mot tio år. Tanken är att ju mer Axel växer, desto mer växer vinet. Just nu ligger de i tryckt förvar i min vinkyl i köket, i väntan på 2024..!