Pompig höstshopping

Foto: pompdelux.com
Det märks att det börjar bli höst. Alla kedjor kör kampanjer på barnkläder, några favoritmärken såsom Mini Rodini kör höstsläpp och igår var jag på visning av Pompdelux höstkollektion. Det blev ingen jätteshopping. Försöker att tänka mer förskola än fest, men en liten fluga slank med ändå. Man måste ju få vara fin ibland. Och så en helt underbar fleecetröja, lite skogshuggartyp med fleece på insidan, och ett par gosiga byxor. Allt i blått eftersom någon passar så bra i den färgen.
 
Nu är det bara att hoppas att storlekarna är rätt. Jag har provat mot samma märke hemma så det bör funka. Tröjan kör vi i 98. Blir nog lite lång i ärmarna, men hellre det än att det är urvuxet i november. Byxorna blir 92. De brukar vara ganska så långa. Och flugan är som tur är one size. Nu är det bara att vänta på paket!

Nya morgonrutiner

Nu är det full fart vardag i huset. Lite skönt efter en vecka med galet hög feber, besök på barnakuten och både Ipren och Alvedon. Han fick feber i lördags, rusade upp till 41 grader natten mot tisdag och sedan vände det snabbt igen.
 
Imorse var det min första lämningsdag. Någon sov väldigt gott i sängen, men det var inget gnäll alls när vi skulle iväg. På med kläder och hjälm. Upp på cykeln. Roligt!
 
Däremot var det inte lika skoj att gå in igen på förskolan. Ringde efter en stund och kollade och han hade varit ledsen en liten stund, sedan hade det blivit bra och han var ute och busade på gården med de andra. Ute är skoj!

Finaste stora killen

foto: hidvi.com
Just idag blir den här killen 16 månader stor. Numera får man skriva siffrorna med just siffror och inte med bokstäver. Och han har börjat förskolan. Idag var första dagen där på egen hand och han ville knappt gå hem. Tiden går så galet fort!
 
Så här är det att vara 16 månader:
Jag är sprudlande glad nästan hela tiden. Förutom när jag är nyvaken kanske.
Jordgubbar är det bästa som finns! Och smultron!
Sommar är härligt. Jag älskar att busa med mamma i vattnet.
Annars kan man busa med vattenslangen i trädgården och blöta ner alla!
En av mina favoritböcker är Axel kör fast. Så klart.
Så fort jag ser en lekplats vill jag dit. Nu på direkten.
Jag klättrar gärna upp själv i matstolen. Fort ska det gå!
Jag har börjat så smått med kläder i 98/104. 
Just nu kör jag 22 i skor, men det börjar nog bli dags för 23.
Jag var fotomodell som ni ser på semestern. Riktigt kul! 
Igår åt jag spaghetti med köttfärssås till middag. Gott!
Får jag tittar jag gärna på film på tv:n. Igår blev det Bamse.
Jag älskar musik och att dansa. Mamma Mu, är det du?!
Tut tut är skoj. Och flygplan.
Nästa vecka börjar jag minisim. Spännande!