Full fart julafton!

Julaftons morgon började med strumpa. I år firade vi med farmor och höll oss hemma i huset. Herr svartvit och herr tvåfoting hade varsin strumpa hängande vid öppna spisen, dessutom med initialer respektive namn. I den röda strumpan fanns Bamsefilmer, leksak och en väldigt rolig ficklampa. Herr svartvit nöjde sig med godis och leksak.
 
Efter grötfrukost blev det en promenad i solen till julkrubba i kyrkan på andra sidan skogen. Riktigt mysigt, även om det var full fart på en viss kille. Hem igen, lunch och vila.
 
Väl vaken igen tittade vi på Kalle vilket var skoj en liten stund i alla fall. Innan maten hämtade vi in paketen som tomten lämnat på trappan utanför ytterdörren. Men paket är inte så skoj. Första paketet innehöll ett lok från Brio och där räckte det. Vi fick fortsätta under dagarna tre, även om det inte var så ofantligt många presenter. Katten nöjde sig dock med en kattong, kartong, att sova på, under tiden vi mumsade julmat.
 
En lugn och skön julafton, lite lagom busig och rolig. Och det gör ju faktiskt ingenting att paketen ligger kvar under granen ett par dagar extra..!

Vi har passerat 20

 
I helgen blev den här killen 20 månader. Snart två år alltså. Men först ska vi fira jul och just den dagen vi firade 20 klädde vi granen. KlapparnaNu väntar julledigt i ett par veckor, från julafton och hela vägen till efter trettonhelgen. Det ska bli väldigt skönt!
 
Så här är det att vara 20 månader:
Det är full fart. Om man inte tittar film förstås. Stora maskiner!
Jag har gått mitt första luciatåg på föris. Jag var tomtepepparkaka, alltså pepparkaksgubbe med tomteluva.
Det står något intressant inne på toaletten. Potta heter det visst. Jag testar ibland.
Bada är superskoj. Och att spruta ner mamma med blomsprutan!
Mamma är förresten ett väldigt bra ord att använda. Ofta och gärna.
Jag leker gärna med bilar. Eller klossar. Det är kul att hälla ut allt på golvet!
Ikväll ska jag äta korv stroganoff. Det är mumsigt.
92 i kläder är passé och nu kör vi 98 eller dubbelstorlek 98/104. Lite rymligt, men hellre det än smått!
Kläder ska för övrigt vara färgglada. Och gärna med Bamse. Eller båda.
Att dammsuga är roligt. Eller att åka på dammsugaren. Det går också bra.
Vi längtar efter snö och pulka. Det får nog bli korvgrillning på barmark under mellandagarna.
 
Just nu vill jag helst bara ha sovmorgon. Så här såg det ut imorse när jag väl vaknade. Tur att man kan få titta lite film i mammas mobil. Just imorse blev det Spöket Laban.

Finaste granen i stan

Fjärde advent och vi kom äntligen iväg och handlade en julgran. Inte den största och absolut inte den dyraste, men perfekt för att få en bra plats i vardagsrummet.
 
Efter lite kökstjänst med knäck och kola, wienernougat och äppelmos till julskinkan satt vi igång med att klä granen. Med snyggaste julgranskulan från föris såklart, och bäste assistenten. Även om det är lite stickigt, och de där kulorna är ju väldigt roliga att kasta... Det blir nog en bra jul i år!