Snart är det vinter

Inte riktigt kanske, men med tanke på kvällens äventyr kan man tro det. Först var vi och begagnatfyndade fyra par stövlar inför hösten i storlekar 22, 23 och 24. Två par Kuoma, finska med ullfoder, och två par Tretorn. 80 kronor totalt.
 
Därefter vidare för lite shopping på vägen hem. Någon uppskattade verkligen att få sitta i kundvagnen, nästan lika mycket som att få sköta scannern. Och fler fynd blev det. Underställen i merinoull ska få nya kartonger till hösten och därför rensades de ut för halva priset. Tröja, långkalsonger och tre par strumpor fick det bli. Så nu är vi i alla fall redo, även om det gärna får bli lite sommar först!

En tur på vattnet

Att åka båt är verkligen perfekt med en busig ettåring. Allt är nära, det finns gott om musik att dansa till, fin utsikt så man orkar sitta still extra länge vid middagen och gungar lite lagom så man sover gott. När vi var långlediga över Kristi Himmelsfärd för ett par veckor sedan bokade jag en kryssning jag hade vunnit tidigare i år, och precis som sist blev det succé. 
 
Den här gången, eftersom jag hade en vinst att utnyttja, blev det Cinderella. Jag var lite skeptisk först, tänkte att det väl mest är fulla tonåringar och slitna hytter. Men där fick jag snabbt ändra uppfattning. Vi hade en fräsch och fin hytt med dubbelsäng, inte så stor men fullt tillräcklig. Maten, trerätters med skagen, gösfilé och ett helt gudomligt dessertbord, var hur bra som helst. Stöket upplevde vi inte alls (kanske för att vår kväll slutar ungefär när de andra börjar). Helt perfekt verkligen.
 
Väl hemma upptäckte jag att Ica kör bra rabatt i sommar så nu har vi bokat ytterligare en tur. Förhoppningsvis slipper vi regnet den gången. Dessutom ska vi parkera bilen ombord så det blir väldigt smidigt. En perfekt start på semestern!