Snart ett och ett halvt!

20 september och idag firar vi 17 månader. På förmiddagen var vi till friluftsparken och tittat på gruffalon, eller ja linderödssvin kanske de heter egentligen, getter, ätit äpple och busat runt i skomakarstugan. Tröja valde jag själv och det blev nya favoriten i klädlådan. Lila med pingviner.
 
Så här är det att vara 17 månader:
Glad, busig och med hyss i blick. Ungefär så kan man sammanfatta det.
Jag är med i Dodogruppen på förskolan. Bästa Babblarna!
Favoritmaten är allt som går att dippa. Fiskpinnar är mums.
Jag vill bestämma själv. Välja tröja. Välja skor. Välja frukost.
Jag tittar gärna på Spöket Laban på kvällen innan jag ska sova.
Minisimmet är jätteskoj. I torsdags fick jag åka rutschkana rätt ner i vattnet!
Om en månad ska jag få åka till Liseberg igen. Och åka tåg dit!
Mamma börjar så smått fundera på ny säng. Det får kanske bli till jul.
Och till jul ska jag förhoppningsvis få en adventskalender. Om mamma hinner klart...
Jag älskar tunnbröd och hönökaka. Och leverpastej! 
Nästa månad blir jag 1 1/2 år. Galet!
Nej, nu måste vi göra lite middag. Köttfärssås och pasta. Och kanske smaka lite tacos. Eller i alla fall plocka majs. Det är gott!

Kamp, spurt och skratt

I helgen var jag på inspirationsdag för alla funktionärer på Friskis i stan. Jätteskoj, och kul att få testa pass som inte har kommit till föreningen ännu. Jag startade dagen med Kamp, ett kampsportsinspirerat pass med influenser från framförallt MMA, thaiboxning och boxning. Vi körde två och två, brottades, lyfte varandra och kämpade. Riktigt skoj - och svettigt! 

Därefter testade jag även på ett nytt högintensivt spinnpass som ska komma framöver och rockyoga, alltså yoga till rockmusik. Det skulle nog till och med få sådana som mig att kunna gå mer på yoga. Ingen valsång, utan övningar till klassisk rockmusik. En bra träningsdag helt enkelt!

Första dagen med vab

I helgen har det varit snorigt, febrigt och allmänt inte kul. Efter att knappt ha sovit i natt bestämde vi två att stanna hemma från förskolan och ta första dagen med vab för min del.
 
Givetvis blev ju dagen mycket piggare. Vi har grävt sandlåda, tittat på Spöket Laban och ätit fiskpinnar med alldeles för mycket remouladsås. Men bättre ta det säkra före det osäkra, och en dag extra hemma för att inte bli sjuk direkt igen. Och imorgon blir det förskola igen!