Biopremiär och kalas

Småruggig helg, men vad gör det när man kan gå på sin allra första biofilm? Det var Barnens Biodag på sf igår och då passade vi på att köpa biljetter till Lilla Anna och Långa farbrorn. Jag var lite orolig hur det skulle gå och köpte biljetter längst ut på en rad mot ingången till salongen - men det gick hur bra som helst. Vi köpte med lite Berry Boost, gula askar med torkad frukt och bär, och tog plats på våra röda stolar. Drygt 30 minuter med Lilla Anna, Långa farbrorn och Spöket Laban. När filmen var slut kom kommentaren - mera! Så det får nog bli fler barnens bio framöver. Och dessutom fick man ju ballong!
 
Efter lite lunch och vila gav vi oss ut på landet för tvåårskalas. Mysigt och härligt, och tur med vädret så vi slapp haglet. Dock fick vi dra på oss ganska mycket kläder, men det går ju alltid att passa på att ta en bild innan hemfärd utan mössa och överdragsbyxor. Och det gäller att ha koll på dumpern...

Kalasdag på Junibacken

Fyller man två är det klart att det ska firas. Efter ett par paket i sängen vid 06 på morgonen bytte vi kläder och tog oss till tåget. 09.40 rullade vi iväg mot nya äventyr i Stockholm. Efter lunch tog vi oss till Junibacken på Djurgården, mötte upp en god vän och gjorde oss redo för bus. 
 
Jag var lite osäker innan hur mycket som skulle passa en sprallig tvååring, men det var helt fantastiskt. Underbara miljöer, bra lek och fantastiska teaterföreställningar. Vi såg två - en med musik och Krakel Spektakel och en med nuvarande favoriterna Mumin. Dessutom var det lagom stort så det kändes hanterbart och att man enkelt kunde gå tillbaka igen mellan de olika områdena.
 
Just Mumin - eller Mimmim - är en stor favorit för stunden. Därför passade Junibacken perfekt nu när de har en extra Muminutställning. Vi ska nog passa på att åka dit en gång till innan den försvinner i januari.
 
Det som var lite läskigt var sagotåget. Vi satt alla tre i en röd liten stuga som svävade fram genom Astrid Lindgrens sagor. Lite läskigt emellanåt, men det gick ändå bra. Och flera av sagofigurerna är ju faktiskt lite skrämmande - som draken Katla eller den stora råttan i Nils Karlsson Pyssling.
 
Sammanfattningsvis en helt underbar dag. Vi landade hemma trötta och nöjda framåt halv åtta och somnade gott. Helt klart en tradition att fortsätta med!
 

Hurra för två!

Nu har vi passerat två år. Det har hänt massor under senaste månaden, och det är minst sagt full fart både med tal och bus. Dessutom kan man ha en fantastiskt stark vilja när man är två, på gott och ont...
 
Så här är det att vara exakt två år:
Jag älskar böcker. En av de första meningarna jag sade var läsa bok.
Mumin är bra. Mimmim. Jag har även fått en mugg med Mumin i tvåårspresent.
I helgen hade jag dubbla kalas med dinosaurietema. Ett för kompisar och ett för kusiner.
Jag gillar maskiner. Gigga last - alltså grävmaskin och lastbil.
Jag vill helst inte sova längre än till 07. Absolut senast.
Katten hemma är rolig. Honom kan man jaga... Och klappa...
Det är inte så lätt alla gånger att komma från förskolan. Skoj i sandlådan!
Jag gillar att cykla - men mamma ska ha hjälm annars säger jag till!
Pratet flyter på i rasande fart. Från ett ord till två och nu treordsmeningar på en månad.
Jag är runt 95 centimeter lång och 16 kilo tung. Alldeles perfekt!
Fötterna är runt 13,5 centimeter och skostorlek 23-25 beroende på märke.
Favoritfrukost är tropisk yoghurt och rostmacka med farmors krusbärsmarmelad. Lyxigt!
Jag älskar mina byggarebilar. De ska med även i duschen.
I helgen ska vi ha premiär för bio på Barnens biodag. Vi sitter på kanten utifall att...
Nu längtar vi till sommar, sandaler och shorts. Så skönt att slippa alla lager kläder!