Kalasdag på Junibacken

Fyller man två är det klart att det ska firas. Efter ett par paket i sängen vid 06 på morgonen bytte vi kläder och tog oss till tåget. 09.40 rullade vi iväg mot nya äventyr i Stockholm. Efter lunch tog vi oss till Junibacken på Djurgården, mötte upp en god vän och gjorde oss redo för bus. 
 
Jag var lite osäker innan hur mycket som skulle passa en sprallig tvååring, men det var helt fantastiskt. Underbara miljöer, bra lek och fantastiska teaterföreställningar. Vi såg två - en med musik och Krakel Spektakel och en med nuvarande favoriterna Mumin. Dessutom var det lagom stort så det kändes hanterbart och att man enkelt kunde gå tillbaka igen mellan de olika områdena.
 
Just Mumin - eller Mimmim - är en stor favorit för stunden. Därför passade Junibacken perfekt nu när de har en extra Muminutställning. Vi ska nog passa på att åka dit en gång till innan den försvinner i januari.
 
Det som var lite läskigt var sagotåget. Vi satt alla tre i en röd liten stuga som svävade fram genom Astrid Lindgrens sagor. Lite läskigt emellanåt, men det gick ändå bra. Och flera av sagofigurerna är ju faktiskt lite skrämmande - som draken Katla eller den stora råttan i Nils Karlsson Pyssling.
 
Sammanfattningsvis en helt underbar dag. Vi landade hemma trötta och nöjda framåt halv åtta och somnade gott. Helt klart en tradition att fortsätta med!
 

Kommentera här: