Skogsknopp på äventyr

I förmiddags hade vi premiär på Friluftsfrämjandets Skogsknopp. Den riktar sig till barn 1-3 år med vuxen och vi samlades vid tiotiden. Gruppen var tänkt att vara tio personer, men det hade slutat i totalt 26 barn så det var inte så lätt att få några bilder utan andra.
 
Som tur är delades alla upp efter en stund utifrån ålder och vi fick gå på skattjakt efter djur, sjunga visor och spana efter myror på marken. Som avslutning fick alla en nyckelpiga som ska få en prick för varje gång man kommer. En alldeles lagom mysig förmiddag i skogsgläntan med andra ord!

Katten Jansson och hans tvilling

Med oss hem från Kolmården fick vi Katten Jansson. Han fick välja vilken figur han ville och då blev det den här. Och vad passar bättre när det redan bor en svartvit i huset, eller hur?!

Plask med vinst

På semestern passade vi på att åka med en kompis till Nora. Vädret var väl inte det roligaste, men vi tänkte att vi tar Plaskusbåten ut till Alntorps ö för lite lunch i alla fall. Vi kom fram till båten - men jag fick inte gå på utan fick vänta och vänta. Lite lagom irriterad klev jag till slut på, och då visade det sig att anledningen var att kaptenen ville räkna ordentligt. Vi var nämligen passagerare 10 000 den här säsongen!
 
Vi fick ett handskrivet presentkort att ta med till restaurangen. Det blev bulle och kaffe, plus fin present med bröd och brödmix att baka hemma. och väl tillbaka vid båten väntade lokaltidningen med fotograf. En liten dagstripp till Nora och vi blev visst kända i pressen. Så kan det gå!