En dag på Kolmården

Mitt i sista semesterveckan packade vi Axel och jag in oss i bilen vid 06 för att köra till Stockholm och vidare mot Kolmården. Han hade fått ett besök i födelsedagspresent av sin gudmor som bor just i Stockholm och tillsammans rullade vi ner mot Kolmården och parkerade strax innan de öppnade.
 
Efter tips från flera tog vi en väg runt Bamses Värld och längst bort till linbanan. På det viset slapp vi de värsta köerna och det blev en mysig start att åka safari och se både giraffer, lejon och björnar.
 
Eftersom det var galet med getingar åt vi lunch inomhus och sedan fortsatte vi runt i djurparken. Tanken var att avsluta med Bamse, vilket nog var tur. På väg mot delfinshowen tänkte vi att vi spelar två spel. Axel fick först köra dra i snöret - och vann en silvervinst där valet föll på en panda. Sedan köpte jag en bricka på chokladhjulet. Axel ville absolut spela nummer 16 till 20, vilket ja aboslut inte hade tänkt. Men det blev visst två kilo choklad på det valet så helt fel var det ju inte.
 
Runt tretiden kom vi till Bamse med en småtrött men överlycklig kille. Vi åkte Skalmans bilar, Victoriabåten, ballonger och dunderburkar, den ena roligare än den andra. Dessutom fick Axel krama både Lille Skutt, Bamse och Vargen. Lycka! Dock märktes det att humöret och orken började att ta slut, så det var väldigt skönt för alla när vi avslutade med teaterföreställningen vid halv sex och sedan gick mot bilen för att åka mot Norrköping och vårt hotell. Helt klart en fantastiskt rolig - men väldigt intensiv - dag!

Kommentera här: