God jul från sockerbagartomten

Så här tjusiga var vi på årets firande på förskolan. Tomtebyxor, bagarskjorta och mössa. Riktigt tjusigt - och perfekt för att sjunga om sockerbagaren och pepparkaksgubbarna, eller bara för att äta lite lusselängd. Nu blir det pannkakskalas med jordgubbssylt och adventskalender hemma i soffan. Onsdagsmys!

Buskul kalasdag på Junibacken

Här kommer en riktig bildkavalkad från kalasdagen. Vi startade med frukost på hotellet. En av de bästa jag har ätit. Det fanns amerikanska pannkakor, massor med färsk frukt, goda juicer och en massa annat. Inte så mycket av allt, men det som fanns hade det där lilla extra. Kul när man har frinatt och kan boka det dyraste hotellet i stan.
 
Efter tidig frukost tog vi spårvagnen ut till Djurgården och Junibacken. Skönt att vara där när de öppnade och bara kliva på Sagotåget. Vi busade, tittade på Muminteater, åt köttbullar (stor portion så klart) och pepparkaka, busade lite mer och gick på sångstund. Det var en trött kille som gav sig ut i snön vid 14-tiden, men väldigt nöjd. En bra kalasdag helt enkelt!

Kalashelg i Stockholm

Fyller man år så kan man lika bra göra det med stil. I fredags hade vi lekdate med farmor och kusin hemma så då passade jag på att bjuda på tårta. Dessutom fick jag hjälp med att blåsa ut ljusen. Perfekt!
 
Lördag förmiddag tog vi tåget till ett snöigt Stockholm för ett frinatt på hotell, god mat och massor med bus. Vi mötte upp goda vänner för brunch på Griffins. Helt fantastiskt gott! Goda sallader med en fantastisk ceasarvariant, goda ostar och chark, varma rätter och ett underbart dessertbord. Galet smaskigt. Det kan varmt rekommenderas! Dessutom fick jag den finaste presenten, sex underlägg från Svenskt tenn med världskarta som jag har suktat efter hela hösten. Stort tack!

Efter en kort tupplur på rummet, vi bodde alldeles intill på Nordic Light, gav vi oss ut på stan. Vi strosade förbi NK:s julskyltning, gick på julmarknaden på Gamla stan och sedan till Koh Phangan för middag. Fortfarande lite mätta, men där brukar alltid vara mysigt och perfekt för barn. Den här gången var dock servicen riktigt dålig och maten inte alls lika bra som förr. Väl tillbaka på hotellet fick det bli en drink och sedan tidig kväll på rummet. Skönt det med!