En lördag på vift

Imorse körde vi iväg hemifrån strax efter halv tio. Målet var Sagostigen utanför Malmköping, en promenadstig i skogen med olika sagomiljöer. Fint, men visst märktes det att det hade några år på nacken. Mitt i området fanns dock ett helt fantastiskt lekområde med dressin, grävmaskiner, pariserhjul, studsmattor och massor med annat skoj. Det enda problemet var väl att tiorna till grävmaskinerna tog slut vilket inte var uppskattat. Som tur var fanns det ju ponnyridning också med Vicke Vire, och efter det lite barnteater med Jack och Bönstjälken.
 
Vädret var väl lite sisådär, men vi lyckades att klara oss ifrån åskskurarna, först med lunchpaus och efter det med lite fika. Det fanns fina små bord under tak att använda för medhavd picknick. Helt perfekt.
 
Från Sagostigen körde vi vidare mot Malmköping för att spana in deras marknadshelg. Regnet öste verkligen ner, och när jag varken såg marknad eller någon parkering som kostade under 60 kronor körde vi vidare.
 
Nästa stopp, efter att vissa hade vilat lite i bilen, blev Strängnäs. Vi startade med lite crepes och båtspaning i hamnen och gick sedan en promenad runt byn. Riktigt mysigt, och det vore kul att komma tillbaka och kanske bo någonstans en natt. Vi får väl se till nästa sommar.
 
Nu är vi hemma igen, lite spaghetti i magen och nu blir det jordgubbar och Bamse. Trevlig lördagskväll!

På tur mot Gotland

Den tredje semesterveckan spenderade vi på Gotland. Vi åkte tidigt söndag morgon, 04.30 startade vi bilen, för att komma iväg i tid. Vid åtta lämnade vi kajen, åt frukost, tittade film och tog oss över till ön.
 
Jag hade bokat en stuga i Ljugarn på östra sidan, vid lång sandstrand och med pool på området. Eftersom det var en stund till incheckning när vi anlände åkte vi först förbi Krusmyntagården strax norr om Visby. Jag älskar deras kryddor så nu passade jag på att bunkra. Dessutom blev det lunch i solen innan vi började köra mot stugan.
 
Vi var framme lite innan utsatt tid, men hade tur och fick nyckeln för att kunna packa in i kyl och lådor. Efter det gav vi oss ut längs med strandpromenaden - mot ponnyridningen. En riktigt glad kille som inte ens behövde ha någon som gick intill. Ett litet minidopp blev det också, men mer skulle det bli under veckan! 

Semestertripp till djurparken

Under sommarens andra semestervecka tog Axel och jag bilen ett par mil österut till Kungsbyn och deras djurpark tillsammans med ett par kompisar. Det är inte så stort, men mysigt. Vi tittade på älgar, matade mufflon och åkte traktorsafari. Det bästa var nog ändå att få rida ponny. Och ja, örat sticker ut lite konstigt, men så kan det gå när man är snabb med hjälmen!