En första semestervecka

En vecka semester har passerat. Fyra veckor kvar. Så underbart med lite långledigt. Vi kickade igång med en Ålandskryss. Det är verkligen perfekt för oss. 
 
Bilen tog vi med hela vägen ombord på båten. Det går att förboka parkering på bildäck, sedan tar vi hissen upp till hytten och så är vi på plats. Den här gången hade vi bokat Ville Vikings magiska armband - fri dryck, en glass, glas och present. Helt perfekt och kul när man är två och några månader. Klockan 18.00 hade vi fönsterbord i restaurangen. Det fungerar hur bra som helst även med spring i benen. Det här var tredje gången - två turer förra året och så nu - och vi fick en två timmar mysig middag med sjöutsikt.
 
För min del blev det löjrom till förrätt, därefter pankofriterat havskräfta och grillade pilgrimsmusslor med sparrisrisotto och avslutningsvis deras fantastiska dessertbord. För barnen står det under sommaren uppdukat en barnbuffé i anslutning till restaurangen. Pommes, köttbullar, nuggets, glass, jordgubbar... Allt möjligt gott. Så vi var minst sagt nöjda allihopa.
 
En annan fördel med en sommarkryssning är att de gör om hela konferensdäcket till lekland. Vi var på dockteater, fick en gnuggistatuering, körde bilrace och mycket annat. Det kan varmt rekommenderas!
 
Väl hemma har semestern rullat på med kompisbus, lite trädgårdsfix och lediga dagar. Och det är inte så dumt med en tupplur i hammocken heller, bara för att man kan...!
 
 

Kommentera här: