Lördag med traktorer

Efter lite hotellfrukost packade vi in oss i bilen på lördagen för att åka på Maskinexpo. Det är en stor mässa mitt ute på landet med traktorer, grävmaskiner och allt möjligt annat. Någon var minst sagt i himmelriket. Tänk att få provsitta en stor traktor!
 
Efter lite lunch rullade vi in till Stockholm för att möta upp en god vän, busa i Vanadislunden, testa ny lekpark och äta middag. Vi gick till Flippin Burgers, hade lite tur med kön och fick bord hyfsat snabbt. Att det dessutom var burgarens dag var ju en slump. Maten var helt glad god, men inte det bästa jag ätit. Men kul att testa och helt klart värt ett besök. 

Lyx med en helg på hotell

Så här bra kan man ha det en helt vanlig helg i maj. Vi åkte iväg efter jobbet i fredags och vid 17-tiden var vi framme i Solna och Quality Hotel Friends. Vi hade bokat ett shoppingpaket till bra pris, och blev ännu gladare när vi blev uppgraderade till ett hörnrum på nittonde våningen. Stora fina fönster och massor av skoj som tåg och bussar att titta på.
 
Utsikten var inte heller dum under middagen. Bra mat, mysigt och trevligt. Det är inte alls fel med lite minisemester. Helgen fyllde vi med grävmaskiner, ettårskalas och lego. Fler bilder kommer!

Nu ska det odlas!

I början av veckan var det riktigt fint väder. Sol, sommarvarmt och härligt. Perfekt för en kväll utomhus så vi passade på att jobba lite i trädgården på måndagskvällen. Båda odlingslådorna rensades och fixades och sedan ner med plantor och frö. 
 
Ena lådan har nu fått lock över sig. Där ska det bli zucchini och västeråsgurka, plus morötter i blandade färger. Den andra har vi fyllt med smultron och jordgubbar, piplök och gräslök plus polkabetor. Bakom glasrutorna står det nu ett helt gäng tomatplantor av olika sorter som har fått flytta ut från köksfönstret. Nu hoppas vi bara att vi slipper frost och kallgrader. Regn är helt okej, men vi vill ju få skörd!