Tomten har nyckel!

Tänk att få vakna en söndag morgon och upptäcka att det hänger ett helt gäng med fina paket utanför sitt sovrum! Halva lördagskvällen spenderade jag först med systuga och sedan med att slå in och fästa paket. Adventskalendern kommer från farmor, men efter en tur till Panduro fick den en liten uppdatering. De 24 säkerhetsnålarna byttes mot mässingsringar som jag sydde fast, och så fick den ett lädersnöre istället för det gamla bandet. Sedan har jag slagit in allt från små pixiböcker om julen till kalsonger och virkad mat.
 
Alla paket hänger fortfarande på plats och väntar på att det ska bli torsdag. Och när jag frågade hur tomten hade kunnat komma in i huset fick jag det självklara svaret - tomten har nyckel!

Baka baka liten lussekatt...

...knåda knåda och skjuts in o ugnen! Här har vi bakat lussekatter på lördagsförmiddagen. Ett helt gäng, med russin och målarfärg (alltså vispat ägg) på toppen. Det kanske inte är så lätt att kavla lussekatter, men man kan ju alltid testa. Och i eftermiddag blir det fika!

En blöt medalj

Vi minisimmar egentligen söndagar, men när det blev uppskjutet två veckor på grund av helger och olyckor, då fick vi helt enkelt gå på avslutning en tisdag. Igår bar det alltså av till badhuset för att få medalj, innan vi kör de sista två ordinarie lektionerna.
 
På programmet stod bland annat att klättra som små apor längs med räcket vid bassängkanten, hoppa från kanten, flyta och bubbla. Numera går det både att skjuta ifrån och ta emot i vattnet, bubbla som en vasstand (t-rex) och igår började visst fötterna även ta lite simtag in mot kanten.
 
I januari kör vi igång nästa termin, den här gången i grupp blå för 3-5 år. Egentligen är ju inte födelsedagen förrän i april, men enligt instruktören var det läge för nya utmaningar. Spännande!