Kalaskryssning med en smäll

Fyller man tre ska det firas. Den här gången blev det en kryssning hela familjen med lyxhytt och mat i bistron. På kvällen tänkte vi lyssna på musik och ha det mysigt. Vi promenerade runt, någon hittar en lekkompis och så - pang! Han reser sig lite för snabbt, slår huvudet i en bordsskiva av marmor och svimmar. Det var bara att uppsöka sjukvårdspersonalen. Allt gick bra och kvällen fick spenderas i hytten med en ny nalle från sjuksköterskan och film på tv. Det går ju bra det med när man fyller tre.
 
På hemresan nästa dag blev det bad - även om stora bassängen så klart var trasig - och lite fönsterhäng med fin utsikt. Mysigt ändå med lite minisemester och kalasfirande trots allt. 

Full fart kompiskalas

I lördags var det äntligen dags - kompiskalas! Elva kompisar med föräldrar och några småsyskon kom över med presenter, bus och lek. Riktigt mysigt även om det blir lite kaos med ett hus fyllt med två- och treåringar. Racingtårta på bordet förstås, tillsammans med kanelbullar och lite småkakor. Dessutom hade vi fiskdamm i förrådet utomhus, även det med racingtema. Påsarna var fyllda med såpbubblor, en liten bil, Blixtentatuering, ballong och russin. Och så hade jag köpt en sifferballong som blev väldigt uppskattad.
 
Paketen slets upp direkt de kom innanför dörren. Fina saker med allt från dinosaurieböcker och Halvan till en grävmaskin och en solcellshelikopter, plus en massa annat fint från alla snälla kompisar. Stort tack alla som kom och firade! 

Vi har en treåring i huset

20 april och kalasdag. Vi firade med paket i sängen och papper överallt. En docka, en gitarr, verktygsbälte i trä, lite minioner så klart och en pärlplatta med en dinosaurie. Plus en väldigt glad treåring. Nu lite födelsedagsfrukost och skynda till jobbet innan det blir mer firande med en tur på Östersjön. Hurra!