En dag på vift i norra Skåne

Nu tillbaka till vår roadtrip. Vi fortsatte från Jönköping söderut till min fasters fina torp utanför Kristianstad. Sol, bad och bara koppla av under några dagar. Och när vädret inte riktigt ville vara med, då passade det perfekt med en liten upptäcksfärd.
 
Vi började i Osby med Brio och Lekoseum. Vi var där för ganska exakt tre år sedan, men nu var det någon som verkligen uppskattade det. Ett helt hus med järnvägar, leksaker och tåg - både att titta på och att leka med. Helt klart en favorit.
 
Efter lunch fortsatte vi till Kristianstad och Naturum Vattenriket. En riktigt fin utställning - och en häftig åktur i deras Opteryx. Det var en mindre biograf, byggd som en farkost med plats för sju passagare, och visar vattnets väg mot havet. Någon bestämde att den skulle åkas tre gånger. Det var ju ubåten i Daidalos labyrint...
 
Kvällen avslutades i Kristianstad med en mysig middag och ett par glas vin tillsammans med faster. Tack för trevligt besök!

En dag med Leo

Semester, lite moln och spring i benen. En perfekt dag för att busa loss på Leos! Med start 10 och hemgång 16, med lite paus för lunch mitt på dagen hann vi med både fotboll, åka däck och klättra loss ordentligt. Och att få köpa sin allra första slush - givetvis med citron - är inte dumt det heller!

Hemester med upptäcksfärd

Ibland är det inte så dumt att turista på hemmaplan. När pappan jobbar kväll och vi andra två har ytterligare ett par veckor ledigt är det perfekt med små utflykter. Solen bestämde sig för att försvinna - men det hindrar ju en inte från att ta bussen några hållplatser ner till stan och utforska!
 
Efter några ärenden, en tur till bibblan för att låna lite nytt och glasspaus gick vi in i domkyrkan. De har en väldigt mysig lekhörna, plus att alla barn får låna ficklampa och en spårhund. Perfekt för små upptäckare! Vi klädde ut oss, ritade och gick runt och spanade på alla fönster, prång och gömmor. 
 
Lagom trötta och nöjda rullade vi hemåt, laddade med färska hallon, jordgubbar och körsbär. En mysig ledig måndag - trots gråväder och någon regndroppe.