En dag med Leo

Semester, lite moln och spring i benen. En perfekt dag för att busa loss på Leos! Med start 10 och hemgång 16, med lite paus för lunch mitt på dagen hann vi med både fotboll, åka däck och klättra loss ordentligt. Och att få köpa sin allra första slush - givetvis med citron - är inte dumt det heller!

Hemester med upptäcksfärd

Ibland är det inte så dumt att turista på hemmaplan. När pappan jobbar kväll och vi andra två har ytterligare ett par veckor ledigt är det perfekt med små utflykter. Solen bestämde sig för att försvinna - men det hindrar ju en inte från att ta bussen några hållplatser ner till stan och utforska!
 
Efter några ärenden, en tur till bibblan för att låna lite nytt och glasspaus gick vi in i domkyrkan. De har en väldigt mysig lekhörna, plus att alla barn får låna ficklampa och en spårhund. Perfekt för små upptäckare! Vi klädde ut oss, ritade och gick runt och spanade på alla fönster, prång och gömmor. 
 
Lagom trötta och nöjda rullade vi hemåt, laddade med färska hallon, jordgubbar och körsbär. En mysig ledig måndag - trots gråväder och någon regndroppe.

Busigt tips halvvägs mot Skåne

För en vecka sedan precis startade vi vår roadtrip. En cirkel runt södra Sverige och hem igen. För att undvika för långa etapper i bil hade jag fyndat billiga hotellrum under en kampanj i våras. Vi lämnade herr svartvit på hotellet och gav oss av söderut med lite förhinder. På grund av en olycka, och sedan en olycka till, var östra sidan av Vättern avstängd. Det blev istället lunch i Karlsborg och lite senare ankomst.
 
Väl framme körde vi direkt upp till Stadsparken. Vi har varit där för flera år sedan, men nu fick vi chans att upptäcka fina lekplatsen, elbilarna, fågelutställningen och en massa annat. Ett perfekt stopp, längre eller kortare, för den som har spring i benen.