Svartvit galen lycka

Tänk att få hem en box bara för en katt. Fylld med leksaker, godis, kattmynta och mat. Vilken tur att man har två starka framtassar och en utforskande nos att stoppa ner i lådan. Lite lätt tokig svartvit - men väldigt glad. Det är en prenumerationstjänst som kommer i brevlådan med jämna mellanrum, speciellt anpassad för varje katt. Den boxen jag tog är exempelvis spannmålsfri. Jag hade tänkt att det var ett test och en engångsbeställning, men vi kan ha olika åsikter om det...

En fotostund i Hangö

På väg mot färjan, som vi tog från Helsingfors istället för Åbo för att kunna åka (och komma fram) i vettig tid, körde vi ner mot kusten och Hangö. En riktig liten kustpärla, inte minst De fyra vindarnas hus strax utanför. Ett litet café på en stenklippa med vattnet nedanför. Underbart ljus, försommarsol och perfekt för lite bilder. Och givetvis lite citronsorbet - surt och gott!

En muminkram, Stinky och blöta fötter

I helgen begav vi oss österut till Finland och Muminlandet. Det var en bröllopspresent till goda vänner, och efter en liten snurr på finska landsbygden på grund av galen gps kom vi fram. En fredag första veckan parken var öppen - helt perfekt om du vill slippa att trängas! Vi kunde gå fritt, var nästan ensamma inne i Muminhuset och inga köer. Underbart!
 
Parken var verkligen fin, alldeles perfekt för en treåring med spring i benen (även om det resulterade i en vurpa och skrapad haka...). Den ligger på en ö med vatten runt om och här finns både temahus, en skogsstig och en sagostig. Och så en hel hög med mumintroll, snorkfröken och Stinky så klart. Det blev både en high five och ett antal kramar, plus en sagostund med Snusmumriken. Och är man på en ö ska man så klart bada - om inte annat fötterna. Riktigt härligt.
 
Trötta, glada, varma och fulla med mumin rullade vi mot Åbo framåt femtiden, checkade in på hotell och gav oss ut efter middag. En väldigt mysig fredag. Och vi kommer nog tillbaka i framtiden, ett annat år.