En muminkram, Stinky och blöta fötter

I helgen begav vi oss österut till Finland och Muminlandet. Det var en bröllopspresent till goda vänner, och efter en liten snurr på finska landsbygden på grund av galen gps kom vi fram. En fredag första veckan parken var öppen - helt perfekt om du vill slippa att trängas! Vi kunde gå fritt, var nästan ensamma inne i Muminhuset och inga köer. Underbart!
 
Parken var verkligen fin, alldeles perfekt för en treåring med spring i benen (även om det resulterade i en vurpa och skrapad haka...). Den ligger på en ö med vatten runt om och här finns både temahus, en skogsstig och en sagostig. Och så en hel hög med mumintroll, snorkfröken och Stinky så klart. Det blev både en high five och ett antal kramar, plus en sagostund med Snusmumriken. Och är man på en ö ska man så klart bada - om inte annat fötterna. Riktigt härligt.
 
Trötta, glada, varma och fulla med mumin rullade vi mot Åbo framåt femtiden, checkade in på hotell och gav oss ut efter middag. En väldigt mysig fredag. Och vi kommer nog tillbaka i framtiden, ett annat år.

Kommentera här: