En lite annorlunda tisdag

Imorse skulle jag få sällskap till jobbet. Vi hade fått tid hos ögonkliniken vid tio och det var inte så stor mening att ta sig till föris innan. Då skulle det bara bli frukost, för mig att stressa in på kontoret och så hämta igen. Istället fick det bli mysfrukost hemma i köket. Yoghurt och rostmacka för vissa, hamburgare med kaffe och te plus en chokladboll för andra. Vilken tur att det gick att komplettera lite...
 
Efter en dryg timmes jobbande och plattsurfande med Pippi och Labyrinten på kontoret åkte vi mot lasarettet. Det skulle inte vara någon stor koll alls. Vi var till vårdcentralen i vintras då ena ögat ibland blir vitt om blixten från kameran slår ut, men de såg inget konstigt. Däremot tyckte de att om man funderar så skickar de en remiss till ögon.
 
Vi väntade och väntade och till slut kom läkaren och hämtade oss. Och det var inte alls någon liten miniundersökning. Två timmar blev det. Det skulle tittas i block med kvadrater, cirklar och andra symboler som blir mindre och mindre. Ögondroppar för att vidga pupiller. Diverse olika maskiner. Efter lite mutgodis, samtal till föris att vi inte alls kommer in till lunch som planerat (ögondropparna gör att du blir extra ljuskänslig och lite dimmig) och löfte om ostburgare var vi äntligen på väg.
 
Det fick helt enkelt bli någon timme på kontoret tillsammans innan pappan kunde komma och hämta och köra hem den yngre av oss. För vissa blev det en stund i en Fatboy med film och filt, för andra skrivbordsjobb och layouta lite tidningssidor. Det är tur att det finns nödlösningar ibland.
 
Och läkaren ringde under eftermiddagen. Inga konstigheter. Det kan vara synnerven som reflekteras när det blir lite vitt. Vi ska dock in igen måndag för lite kompletterande bilder då det saknades, men ändå bra!

Kommentera här: