Morsdagssöndag vid vattnet

Sista söndagen i maj och Mors dag. Vi brukar inte direkt fira, men hade passat på att boka brunch på Lastberget utanför Bålsta. Riktigt mysigt, väldigt gott och fin utsikt. Det var buffé med allt från kycklingspett till varmrökt lax. Efter maten - och byte av tshirt efter alldeles för många pannkakor med sylt - promenerade vi ner till bryggan. Röda hinken var laddad med stenar och lite pinnar att plumsa, och så kan man ju upptäcka alla små myror med förstoringsglas och pincett. 
 
Utflykten avslutades med ett stopp på Lasse Åbergs museum, en glass och bus på lekplatsen innan vi rullade trötta och nöjda hemåt. En väldigt trevlig Mors dag!

Sol, bus och dinosaurier

En av alla fördelar med våren - förutom värme och ljuset - är alla lediga strödagar som dyker upp var och varannan vecka. Igår var just en sådan. En alldeles vanlig solig torsdag i maj - och ledigt! Vi hade bokat lekdate på Leos och runt tio rullade vi dit för piratskeppsbus, rutschkanor och allt annat skoj. En liten bilutflykt senare landade vi hemma och testade dinosauriekrocket. En väldigt skön ledig torsdag!

Äntligen!

Häcken är på plats, solen skiner och fram med poolen. Äntligen lite värme. Nu ska tomaterna få komma ut i solen, lite sallad i pallkragarna och bara njuta.
 
Bara dagen innan såg det ut som bilden under. Småkallt. Jacka. Och en nygammal cykel, köpt av en kollega på jobbet. Men än så länge håller vi oss till springcykeln och tränar balans. Eller som vissa kallar den - streckcykeln, eftersom den gör roliga streck efter sig när det har regnat...