Kungsbyn och kompiskalas

Kalashelgen och solen fortsätter. På lördagen var elva kompisar inbjudna till kalas på Kungsbyn. Klockan 14 samlades alla i solen tillsammans med en djurskötare som skulle visa runt i parken.. Första stoppet var ponnyridning med fina Rubin. Alla som ville fick först rykta och sedan rida ett varv, och födelsedagsbarnet fick även skritta ut till hagen efteråt. Vidare till fåren och tre små lamm innan vi gick in. Där väntade ormen Matilda och ett helt gäng lemurer. Lemurerna fick smaka russin av alla barnen, inklusive en konst att hänga i armen på födelsedagsbarnet. Spännande! Som avslutning fick även kalasbarnet gå in till lemurerna och placera ut lite mumsig banan på trädstammarna. 
 
En skattjakt efter olika djurhorn och en fiskdamm senare var det fika, glassbomb och en hel hög med paket. Det var monstertruck, My Little Pony, en trumpet, bilar, Bolibompaspel och en massa andra fina saker. Stort tack till alla som kom och gjorde det till en underbar kalasdag!

Kalasdag med rekordsol

Fredag och kalasdag. Och tydligen den varmaste 20 april på 18 år. Perfekt att vara lite ledig och åka på upptäcksfärd. Vi startade med kalassång och paket vid halv åtta. Paw Patrol träningscenter, ett trafikljus, en bok och en minonmjukis. En mysfrukost senare och iväg.
 
Första stopp blev Café Tant Gredelin i Enköping. Jag har följt dem ett tag på Facebook och var sugen att testa. Så fina bakverk. Det blev blåbärspaj, päronpaj och för mig en kokos- och hallonkaka. Saften serverades i små glasflaskor att blanda själv vid bordet. Vi satt ute på innergården och njöt i solen.
 
Efter gofika fick vi tips om en ny lekplats och promenerade iväg. Dock var den väldigt liten så hämta bil och köra mot den som var utsedd i förväg. Dessutom med kameran med så vi fick lite fyraårsbilder.
 
Med lunch i magen och vidare till piratgolf och därefter leklandet. Allt avslutat med pizza, fri glass och några fler paket. En riktig kalasdag!

Dansfinal i tyll

Förra veckan var det avslutning på simningen. Och igår var det dags för final på barndansen. Givetvis i tyll som snurrar ordentligt. Med salen full av publik på varenda bänk och pall dansade de Shuffla shuffla, Lille Skutt och Dansdockan. Plus final där farmor fick med och dansa till Pippi. Och så klart fick alla barn diplom efter terminen. Bättre kan det inte bli!