Tresits på en snowracer

Kvart över sju imorse var vi redo och drog vi iväg på snowracern. En pyjamashjälte innanför overallen och Rocky mellan knäna. Och så dra. Som tur var hade det kommit lite nysnö under natten så vi kunde hålla oss på cykelbanan. Äntlingen fredag!

En hjärtlig skattjakt

Alla Hjärtans är ingenting vi egentligen firar. Men idag har jag bokat in mig på bio och kom på tanken att jag kanske kunde överraska med en liten skattjakt! Fem stopp blir det, allt på rim med små kuvert med ledtrådar. Det blir spännande att se om de hittar skatten...

Finns det några pirater som skeppet styr?
Några som är sugna på allahjärtans äventyr?

Följ ledtrådarna och hitta skattens röda
Ni når dit, med lite möda

Nu första ledtråden kommer här
Spetsa öronen och iväg det bär

Gå till hallen och låda nummer tre
Där ni nästa ledtråd kommer att se

Hittad! Hurra! Gå nu till minionernas land
Försiktigt i trappan, hand i hand

Ledtråd nummer tre kommer här
Titta där uppe, under kudde skär

Vilka pirater, nu nummer fyra
Leta rätt på tyrannosaurus tyra

Sista ledtråden, skynda och vinn
Skatten kan bli bara din

Ta dig till snurrande trumma
I maskin som kan skumma och brumma

Hurra! Jag är hittad av dig
Nu du får mumsa smaskiga mig!

En helg i gula huset

I lördags tidigt rullade en god vän och jag iväg söderut. Målet var det stora gula huset i Ullared. Shopping, frisör och en hotellnatt stod på agendan. Det var snöstorm och mörkt, plogbilar överallt men framåt halv elva rullade vi in på parkeringen. 
 
Den här gången hade vi lite ny taktik. Shoppade, fyllde våra vagnar och sedan packade vi upp allt och tittade. Väldigt bra och nyttigt - och skönt att rensa undan en del som man faktiskt inte behöver. Dessutom är det väldigt skönt att sova kvar en natt, både för att få vila och för att kunna fundera lite över en del saker man kanske köpt eller inte köpt. Och om inte annat såg det nog väldigt roligt ut när jag körde vagnen med alla våra saker genom korridorerna...
 
Söndagen startade jag direkt när dörrarna öppnades. Lite mer shopping. Kolla runt när det fortfarande var lugnt med folk. Fyndade Kavat på Skoboo till våren för under halva priset. Och så började resan hem. Strax innan 21 hoppade jag ur bilen med alla kassar. 
 
Imorse var det väldigt spännande att titta igenom allt (förutom det som jag så klart gömt undan till vårens fyraårskalas). Och direkt efter förskolan kom bilden från pulkabacken med nya tefatet. Och snabbt går det!