Ut på äventyr

Första torsdagen i Thailand gav vi oss ut på äventyr. Khao Laks Natur hette utflykten och gick runt till flera ställen alldeles nära. Tillsammans med ett annat svenskt par åkte vi runt i en minibuss med vår guide, som dessutom pratade svenska. Han hade bott både i Sverige och Thailand. Helt perfekt!
 
Vi åkte bambuflotte i Thai Muangs nationalpark och vidare till Lampi vattenfall där vi badade med alla fiskar runt tårna. En liten ödla hann vi också med när vi tog oss ner från en avsats i vattenfallet. Nästa stopp blev Thai Muangs sköldpaddscenter. Här arbetar de för att rädda sköldpaddor och plantera ut dem igen i havet. De låter sköldpaddorna växa till sig och sedan tar de ner dem till stranden vilket ökar chansen för dem att överleva. På centret fanns sköldpaddor i alla storlekar och vi fick även möjlighet att mata dem med gurka. Mums!

Under lunchen, som tur var under tak, öppnade sig himlen. Åska, dunder och hällregn. Och så lika snart igen blå himmel. När maten var uppäten var det solsken igen och vi fortsatte till stranden Had Lek, White Sandy Beach. Riktigt fint, orört och härligt bad. En alldeles perfekt dag på tur!

Kommentera här: