Experiment, vatten och massor med bus

Fortfarande drygt 30 grader ute. Igår var det visst Sveriges andra varmaste plats där vi var med runt 33 grader. Vi fortsatte därför vår flykt undan hettan och begav oss mot Södertälje och Tom Tits. Kanske inte så svalt där heller, men med lite vattenexperiment går det mesta.
 
Vi kom dit strax innan elva och hann med allt från värmekamera till såpbubbelexperiment och bygga motorbåt. Dessutom blev det flera åk i Självfallet, femton meter rakt upp och fritt fall ner - så klart med armarna i luften ovh gärna på egen hand. Favoriten blev dock vattenraketen som med ett tryck och ett splash for iväg på en lina över parken. Som tur var fanns det både ett och två torra ombyten med i väskan.
 
Dessutom badade vi lite vattenbana, tittade på utställningen med dinosaurier, testade cykel med dusch ovanför huvudet, åt god lunch och provade flera roliga experiment som att bygga en egen raket och skjuta iväg den. Hit kommer vi garanterat tillbaka - men då kanske när det inte är så galet hett..!

Sommarhetta extra allt

Inne på andra semesterveckan. Över 30 grader. Inga moln. En enda enstaka regndroppe. Det har blivit stranden varenda dag - Ängsö, Framnäs och Sala. Och idag blev det svalka på ett lite annat vis. Direkt efter frukost tog vi oss till silvergruvan för Lärlingens barntur, 153 trappor ner i underjorden med ungefär fyra graders värme. På med jeans, varmare tröja och skor. Riktigt skönt och dessutom intressant. Plus att man fick ropa rakt ut i gruvschaktet.
 
Efter det blev det mumsig lunch på Måns Ols med frasig fisk och fetaostpaj innan ännu en eftermiddag på stranden. Vi simmade ut till djupa stenen, hoppade från bryggan, gick hinderbana, åt päronsplitt plus snurrglass och byggde sandslott. Någon är i alla fall inte rädd för vatten. Och värmen, den fortsätter...

Sommarlov, semester och sovmorgon

Äntligen ledigt! Fyra veckor semester, sommarlov (även om det för vissa redan har pågått en vecka) och sköna sovmorgnar. Igår åkte vi direkt från jobb till Björnön för bad, bus och glass i solen. På väg hem stannade vi och pantade flaskor från kontoret och köpte en vattenpistol för pengarna.
 
Nu är vi igång efter en skön lugn och lugn morgon (bortsett från en hungrig och därefter sällskapssjuk herr svartvit). Dags för mannagrynsgröt och sedan Friskis och lite träning och lekland. Och i eftermiddag blir det ju kvartsfinal i fotboll. Heja Sverige!