Premiärdopp, räkor och några fåglar

Inte helt pigg blev jag väckt några minuter över 06 på söndagsmorgonen. Försökte få somna om, men nej. Mamma vakna! Men det kanske är det som är att fira Mors dag. Vi låg kvar en stund innan vi dukade frukostbricka med mannagrynsgröt och smörgås och satte oss framför Barnkanalen. 
 
Efter frukost, solkräm och tandborstning satte vi oss i bilen ut till Ängsö. Första stoppet blev badplatsen. Premiärbad! Lite friskt, men väldigt skönt. Det får nog bli en repris framåt sommaren och semestern (om det nu inte spöregnar...). Vi fortsatte ut mot ett Fiskarfruns Café längre ut på Ängsö. Räkmacka, rökt lax och så glass förstås. 
 
Dagens sista stopp blev avslutning på scouterna som skulle vara just på Ängsö. Vi hade med kikare och böcker för att titta efter fåglar. På grund av bristen på regn blev det ingen korvgrillning, men kalla pannkakor med färska hallon är inte så dumt det heller. Det blev dock ett snabbt avslut efter en liten medveten olycka, med kiss på både strumpor, byxor och kalsonger. Tydligen väldigt roligt, i alla fall precis då. Och som tur var fanns det ju rena kläder i bilen!

Festival och kalas i sommarsolen

Tanken var sovmorgon inför en lång rolig lördag, men som vanligt vaknade vi runt halv sju, precis som vilken vardag som helst. Nåväl. Youghurt eller mannagrynsgröt var valet för dagen, och det föll snabbt på manna. Första tallriken försvann direkt så bara att koka mer, äta lite mer och mumsa.
 
Strax innan tio var vi först på plats för vårt första stopp på årets barnfestival - kyrkans event med åsneridning och fiskdamm. Vidare mot Vasaparken och ännu fler fiskdammar, tandborstar och sopbilar. Ett tufftufftåg upp till kulturskolan och en femte fiskdamm. Turnén avslutades med Paw Patrol och valpiga kramar. Totalt kaos, men någon var i alla fall väldigt nöjd.
 
Från hundar till bilen, en snabb lunch och mot treårskalas i Spånga. Närmare 30 grader varmt och sol i trädgården. Efter en stund ville någon åka hem. Hem eller bada. Så fram kom plaskpoolen och full fart. Lite grillat senare gav vi oss av hemåt, lagom trötta efter en intensiv dag. Och vissa somnade nog innan vi ens kommit två mil på väg...

En kille med stil

När man dagen efter kusinkalas ska träffa bästa gudmor, få välja vilket födelsedagspaket som helst och äta lunch innan det är dags att fortsätta till Babblarna på konserthuset med farmor - då gäller det att göra det med stil! Och av allt i hela leksaksbutiken är det allra bästa en rosa helikopter med Paw Patrol. Och en studsboll. Snacka om bra födelsedagshelg!