Full fart helg

Vi startade helgen med god middag tillsammans med bästa gudmor. En riktig lyxmiddag, alldeles för dyr egentligen men väldigt god. Det blev kantarelltoast, regnbågslax respektive köttbullar och till dessert chokladkaka respektive mjukglass med smultronsås. Mums!
 
Lördag morgon åt vi mysfrukost framför barnkanalen och sedan iväg till Friskis. Det blev ett Indoor Walking specialpass för mig och så leklandet förstås. Vi tog en promenad ner till torget och spanade loppis innan det var lunch med friterad kyckling och bio med Pettson och Findus. Helt perfekt med en lördagsmatiné! Dagen avslutades med att spana stjärnor och läsa om rymden. Spännande!
 
På söndagen hade vi bokat tid för våra äpplen att bli must. Helt galet vad det har varit äpplen i år! Närmare 70 liter blev det, färskpressat, pastöriserat och helt utan tillsatser. Perfekt att ha i matkällaren - och gott.

På upptäcksfärd bland blåbärsris och myror

Efter mysfrukost med Jake och piraterna klädde vi på oss och tog en kort sväng upp i lilla skogen. Vi hade med oss upptäckarpåsen med förstoringsglas, burkar och pincetter och tittade på myror, blad, kottar och annat skoj vi hittade på stigarna. Och på lördag tar vi på oss stövlar och tar en längre tur. Med kall mjölk och mackor med leverpastej, prickig korv och saltgurka. Vi får hoppas att det blir en till härligt solig höstdag!

En lördag med Pappa Kapsyl

Vad passar bättre en lördag i oktober än Melodinosauriefestival med Pappa Kapsyl? Han har gjort två skivor med dinosarielåtar, och nu var det tävling mellan tio av dem. Vi kopplade på cykelkärran och rullade ner till biblioteket efter frukost, dansade och rockade loss till t-rexar och långhalsar. Givetvis var både Topsy Triceratops och Tyra Tyrannosaurus med.
 
Efter konserten blev det en ny rosa t-shirt med dino, nya skivan och idolbild. Lunch på stan och så lite ärenden innan det var dags att trampa hem uppför backarna, nu med potatis och annat lastat i vagnen. Men bra träning om inte annat!