Pooldisco, utflykt och ett kvällsdopp

Även om det är drygt 30 grader, barnklubben är fantastisk och det finns hur många lediga solstolar som helst så är det skönt att så något mer än poolområdet på semestern. Efter klubb respektive pool på förmiddagen,Bernies pooldisco och en god lunch tog vi därför lokalbussen cirka 40 minuter bort till huvudorten Chania. 
 
Vi promenerade ner mot hamnen och det venetianska fyrtornet, strosade runt, tog lite kallt att dricka i värmen och sedan gav vi oss av in i gränderna. Flera mysiga små butiker och jag tittade på allt från väskor till ljuslyktor. Det fick bli en turkos värmelykta i form av en katt samt ett par bilar och en rosa svan vid namn Hjärta som följde med oss hem.
 
Efter ett par timmar var vi nöjda, trötta och framför allt varma. Buss tillbaka och hopp i poolen. Kvällen avslutades med minidisco, balkonghäng och middag. En dag med det bästa av allt!

En vecka i solen

Lördag 2 september var väskorna packade, klockan ställd lite efter 03 på natten och vi var på väg. Två stora och en liten. Tillsammans med världens bästa gudmor och kompis hade vi förbokat rad nummer sex på planet och vips var vi i luften. Fyra timmar senare landade vi - sol och varmt! Vi tog våra väskor, en kort transfer och så var vi framme på hotellet - Avra Imperial.
 
Vi fick varsitt rum alldeles nära reception och restaurang. Först lite besvikna, men det var inte alls dumt att ha nära till allt. Hotellet var helt perfekt för en semestervecka. Fräscht, snyggt, stora och bra pooler, ett stenkast till havet plus så klart Lollo och Bernie. Vi körde holiday inclusive så det var frukost alla dagar plus lunch och middag fem av sju. Helt perfekt för att ändå kunna vara lite flexibla och maten var riktigt bra. Fräscht och gott, med många olika alternativ både från nyttigt till en hel rad desserter.
 
En härlig vecka helt enkelt med massor med sol, bad och bus. Och för en gång skull hade vi tur med vädret. När veckan närmade sig sitt slut började det att blåsa mer, och veckan efter kom regnet. Ibland ska man ha lite tur!