Sol, regn och apor på Kolmården

Mitt i restriktioner, distansiering och alla råd blev det en liten utflykt i helgen. Vi hade bokat Lilla öppningspaketet på Kolmården, ett paket med begränsat antal platser med boende på Vildmarkshotellet och entré till parken. Allt under ordnade former i och med Covid-19.
 
Vi kom till hotellet runt lunch på lördagen. Fantastiskt fint och helt nyrenoverat och fräscht. Eftermiddagen spenderades med barnmassage, ansiktsbehandling och så klart massor av bus i poolerna. Vi hade ett härligt rum med utsikt över Bråviken och åt god mat på kvällen.
 
Söndag morgon startade med ännu mer bad och sedan frukost innan vi gav oss av till parken. För att följa restriktionerna släpps bara ett visst antal in per dag, och alla karuseller och shower är inställda. På ett sätt var det ändå skönt för att kunna få mer tid att titta på djur, och hinna åka linbana två gånger (dessutom att slippa kön dit!). Favoriten var aporna, inte minst när de fick bananer och purjolök att äta. Ena sekunden hade vi sol, nästa ösregn och så sol igen.
 
Som sagt var alla attraktioner stänga, alla utom en. Berg- och dalbanan Wildfire höll öppet.
 
Wildfire är en hisnande adrenalinkick, där du bland annat slungas ut i en backe med hela 83 graders lutning och hänger upp-och-ned i luften flera gånger. Upplev en svindlande hastighet på 115 km/h och trycks tillbaka i ditt säte av fyra g-krafter! Med hela tolv tillfällen av total tyngdlöshet är Wildfire en oförglömlig upplevelse! Vågar du åka?
 
Jag har inte åkt den tidigare, dels på grund av kö, dels på grund av att den faktiskt går väldigt högt upp i luften. Nu blev jag dock utmanad och dessutom fanns det ju knappt några köer. Helt klart värd att åka, men absolut inget jag rekommenderar för den som har svaga nerver. Dessutom satt man bara fast i midjan, alltså ingen bygel över axlarna. Nåja, jag överlevde i alla fall. 
 
Nu ska jag ta tag i bloggen och se till att uppdatera den från våren. Det har som sagt varit - och är - märkliga tider på grund av det där viruset. På något vis försvinner alla rutiner, inte minst att skriva här. Men snart så är jag ikapp!

Kommentera här: