Reserapport från ett land i syd


Nu äntligen ska jag börja skriva lite om vår härliga semester. 5 juni flög vi ner för en vecka vid Medelhavet, till en mysig liten ort vid namn Porec i nordvästra Kroatien. Vi bodde i det gula huset längst ut på udden som ni ser på översta bilden, Hotel Palazzo, i ett rum med utsikt över vattnet. En helt underbar plats som serverade nötcreme och mousserande vin på frukostbordet. En inte alls dålig kombination om ni frågar mig!

Vad gäller bad är det klippor och plattformar som gäller, men väldigt fina sådana. Vattnet är klart och turkost och du ser hela vägen ner till lilltån, om det nu inte är för stora vågor. Vi badade ett par, tre dagar, men hann även med flera utflykter som en tur till Slovenien och en båtresa till Venedig. Mer om det senare.

Porec är en ganska så liten ort, men mysig. Fantastiskt god mat, bra prisnivå och trevliga människor. Det är en plats där du sitter på strandpromenaden och njuter av ett kallt glas av något du gillar, samtidigt som stora lyxbåtar lägger till vid kajplatsen intill. Du plaskar med fötterna i Medelhavets vatten, och kan äta en lyxig middag för en rimlig peng. Allt inom promenadavstånd.

Jag skulle gärna åka tillbaka. Kanske med bil, om nu bensinen kunde nå en lite rimligare prisnivå. Eller varför inte med motorcykel, om man nu bara slipper gasa igenom hela Tyskland. Hur som helst, jag kan varmt rekommendera en tur till Kroatien. Och mer info och fler bilder kommer!

För er som är nyfikna, resan bokade vi med Ving. Vi tittade på att flyga reguljärt och boka hotell privat, men med det priset vi fick från Ving var det ingen idé. Bara ett tips!