En lördag på vift

Imorse körde vi iväg hemifrån strax efter halv tio. Målet var Sagostigen utanför Malmköping, en promenadstig i skogen med olika sagomiljöer. Fint, men visst märktes det att det hade några år på nacken. Mitt i området fanns dock ett helt fantastiskt lekområde med dressin, grävmaskiner, pariserhjul, studsmattor och massor med annat skoj. Det enda problemet var väl att tiorna till grävmaskinerna tog slut vilket inte var uppskattat. Som tur var fanns det ju ponnyridning också med Vicke Vire, och efter det lite barnteater med Jack och Bönstjälken.
 
Vädret var väl lite sisådär, men vi lyckades att klara oss ifrån åskskurarna, först med lunchpaus och efter det med lite fika. Det fanns fina små bord under tak att använda för medhavd picknick. Helt perfekt.
 
Från Sagostigen körde vi vidare mot Malmköping för att spana in deras marknadshelg. Regnet öste verkligen ner, och när jag varken såg marknad eller någon parkering som kostade under 60 kronor körde vi vidare.
 
Nästa stopp, efter att vissa hade vilat lite i bilen, blev Strängnäs. Vi startade med lite crepes och båtspaning i hamnen och gick sedan en promenad runt byn. Riktigt mysigt, och det vore kul att komma tillbaka och kanske bo någonstans en natt. Vi får väl se till nästa sommar.
 
Nu är vi hemma igen, lite spaghetti i magen och nu blir det jordgubbar och Bamse. Trevlig lördagskväll!