Premiärdopp, räkor och några fåglar

Inte helt pigg blev jag väckt några minuter över 06 på söndagsmorgonen. Försökte få somna om, men nej. Mamma vakna! Men det kanske är det som är att fira Mors dag. Vi låg kvar en stund innan vi dukade frukostbricka med mannagrynsgröt och smörgås och satte oss framför Barnkanalen. 
 
Efter frukost, solkräm och tandborstning satte vi oss i bilen ut till Ängsö. Första stoppet blev badplatsen. Premiärbad! Lite friskt, men väldigt skönt. Det får nog bli en repris framåt sommaren och semestern (om det nu inte spöregnar...). Vi fortsatte ut mot ett Fiskarfruns Café längre ut på Ängsö. Räkmacka, rökt lax och så glass förstås. 
 
Dagens sista stopp blev avslutning på scouterna som skulle vara just på Ängsö. Vi hade med kikare och böcker för att titta efter fåglar. På grund av bristen på regn blev det ingen korvgrillning, men kalla pannkakor med färska hallon är inte så dumt det heller. Det blev dock ett snabbt avslut efter en liten medveten olycka, med kiss på både strumpor, byxor och kalsonger. Tydligen väldigt roligt, i alla fall precis då. Och som tur var fanns det ju rena kläder i bilen!