Stenar, olivolja och en tur över bergen

Sista dagen på Kreta hade vi hyrt bil genom hotellet. Det var perfekt att passa på den dag vi inte hade vårt paket med lunch och middag, och dessutom hade det börjat blåsa ganska ordentligt vid poolområdet. Vi åt en tidig frukost och så iväg med vår lilla Toyota. Målet var Knossos ett par timmar bort. Över bergm gröna dalar och så var vi framme bland massor av turister, gassande sol och sten. 
 
Det blev ett ganska så kvickt besök på grund av värmen, men ändå häftigt att se något som har stått där i flera tusen år. Lunch utlovades på McDonalds i Heraklion och efter lite snurr hittade vi dit. 
 
På väg tillbaka till Kolymbari där vi bodde stannade vi på en oliv- och vingård uppe i bergen. Det var inte det lättaste att hitta eftersom det var skyltat från "fel" håll, men till slut kom vi fram och handlade med oss en flaska rosé till kvällen och lite olivolja hem.
 
Sista kvällen avslutades med doop i poolen, minidisco och traditionsenligt balkonghäng innan det blev middag på den lilla strandpromenaden. Vi hittade ett riktigt litet guldkorn och åt zucchinibiffar, ost, calamares och stora räkor. En perfekt avslutning på en underbar vecka!