Femårig kalasdag på vift

Idag har vi en femåring i huset. Morgonen startade vid halv åtta med happy birthday to you enligt önskemål och paket och grattiskort i sängen. Det var lego, sparkcykel, böcker och så lite hot wheels bilbana så klart. Efter det blev det enligt beställning pannkakstårta med jordgubbar och geléhallon. Är det kalasdag och dessutom både lördag och påskafton så är det.
 
Kalasbarnet hade själv fått bestämma dagens aktiviteter. Kolmården dissades och istället blev det en tur till Örebro och Klossbutiken med Lego och därefter Tekniska Kvarnen. En hel dag med legobitar, experiment, modelljärnväg och så bajskorvsracet förstås. Du tar tre bajskorvar (som tur är inte riktiga...) från pottan och spolar ner dem. Sedan färdas de i ett genomskinligt rör mot avloppet där du ser vilken av dem som tar hem segern. 
 
En glass i solen, lite vitsippor och så bil hem till trädgården och grillat. Och helt plötsligt fanns där ett snöre att följa, från trädgården via gungorna, genom garaget och till släpkärran. Ett bra avslut på en härlig och soligt varm kalasdag i april!

Kommentera här: