Plommon, kompisbus och brandkåren

I helgen har vi hunnit med allt från lördagens basketträning till kompisbus och baka kanelbullar. Det har blivit två stora grytor med plommonmarmelad inför höst och vinter. Vi testade den första omgången till söndagsfrukost och betyget blev en stor tumme upp. Perfekt att plocka en omgång till med frukt och fylla frysen. Det har även blivit äppelmos och romtopf, en stor glasburk fylld med delade plommon, råsocker och mörk rom som ska stå till sig till jul. Det blir spännande!

Efter söndagsfrukost och nyss nämnda marmeladmacka tog vi fram kaveln och fixade lite kanelbullar innan kompis ringde på dörren för lekdate. Om vi säger som så, det var undanplockat och städat innan det var full fart bus. Men roligt kan man ha i alla fall.
 
Vi lämnade kaoset och skyndade oss till öppet hus på brandstationen. Så skoj att få testa vattenslang, se hur de släcker en brand i ett rum och testa på att gå in i en rökfylld lokal tillsammans med en brandman. 
 
Söndagen avslutades med ännu mer kompisbus, grillat och Maxat med spännande maskiner på tv. Nu är vi redo för en ny vecka!

Kommentera här: