Jag och min italienare


För en vecka sedan åkte vi till Sulas i Uppsala för att höra lite om inbyte av min motorcykel. Den har inte varit helt pålitligt under förra säsongen, allmänt kinkig och minst sagt seg i starten. Min dröm har ju varit en Ducati Monster, och när Sulas hade en -07:a inne var det lika bra att kolla.

Igår åkte jag ner till butiken i Strängnäs där den stod för att titta. Jag gick in för att bara se och känna, men det gick som vanligt när jag försöker fokusera. Där stod den, mitt i hallen och bara så fin och alldeles perfekt. Och inte blev det sämre när jag satte mig på den. Alldeles lagom hög, bra tyngdpunkt och bara så snygg. Min är nu inbytt i mellanskillnad och nästa lördag kommer min nya kompis hem till garaget. Nu får det bli vår!

Presenter till mig! Eller...


Jag har underbara vänner. Och underbara katter. Idag fick jag tulpaner i bästa färgen lila av Åza. Det var en liten bra jobbat kombinerat med peppningspresent i vår kamp mot vågen. Och någon mer där hemma tyckte inte alls det var dumt med lite tulpaner. De är nu förvarade högt upp på ett skåp för nattvila.

Dessutom fick jag häromdagen en försenad julklapp av Karin, ett härligt paket från French Connection som doftar underbart. Tydligen passar det även kattkillar för någon skulle absolut fram och nosa...

Vårläsning som väntar


Igår passade jag på att besöka Pocketshop och den pågående bokrean. Tre böcker blev resultatet. Kanske inte de muntraste, men intressant läsning. Nu ska jag bara ha tid att krypa upp i soffan med en god kopp te och en bok...

Häxan från Portobello av Paulo Coelho - Här möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga. Hon föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. Återigen utforskar Paulo Coelho kvinnans värld och de teman som älskas av så många läsare världen över: andlighet, relationer, öde och frihet.

Innan jag dör av Jenny Downhamn - Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar?

Fjärilen i min hjärna av Anders Paulrud - I denna oerhört gripande självbiografiska roman skriver Anders Paulrud om sin egen dödliga sjukdom, om de fem tumörerna på lungorna och om den pipande andningen. Han sörjer sig själv och sitt liv, och han prövar att vänja sig vid tanken att allt en gång ska fortsätta utan honom - lågmält men med stort mod försöker han förstå det obegripliga som väntar.