Helhelgsbus i Leksand

Förra helgen passade vi på att ta lite extra semester. Leksands Sommarland körde sista helgen öppet, och hade kampanj på stuga och tvådagarsentré för under tusenlappen. Helt perfekt! Vi kom dit lördag. Mulet, massor med folk, regn i luften och blåsigt. Jacka på och inget vattenbus. Men det finns ju en massa annat skoj som tur är.
 
När parken stängde checkade vi in i en enkel men väldigt mysig stuga, åt på campingens restaurang, gick på barndisco och spelade arkadspel innan vi somnade. Och på söndagen var vädret tvärt om. Soligt, blå himmel och alldeles lagom varmt - perfekt för allt från maskens berg- och dalbana (som gick både tre och fyra varv), gocart och lite forsränning. Dessutom var det betydligt mindre folk. Helt perfekt! Det blir nog en favorit i repris nästa år om kampanjen kommer tillbaka!

En blöt sommar

Så här har det sett ut mer eller mindre varenda dag under sommarens lediga veckor. Blå himmel, galet varmt, bada och hoppa från bryggan med hajfena på ryggen eller puffar på armarna för att sedan klättra upp och hoppa i igen. Den vattentäta kameran fick hänga med en sväng till Ängsö och dokumentera. Mälaren visade 27 grader varmt och solen strålade från himlen. Plask!

En dag hos Pettson och Findus

Fyra veckors semester går snabbt. Med över 30 grader varmt nästan varenda dag har det blivit bad, bad och mera bad. Blandat med ett par dagar på lekland för att komma åt lite svalare luft. Puh!
 
Semesterns sista söndag var dock något svalare och vi gav oss ut på en planerad - men av värmen uppskjuten - utflykt till Julita gård och Pettson och Findus. En timmes bilresa iväg, in i parken och sedan full fart med dragkamp, kurragömma, leta mucklor, äta glass, mata hönor och köra traktor. Riktigt mysigt! Kvällen avslutades så klart med att läsa om när Findus var liten och försvann. Nu är vi redo för några veckors jobb innan det blir lite ledigt i värmen igen.