Mycket vatten blir det...


På väg hem från Halland passade vi på att stanna vid Danska Fall. Vi tog slingan runt nationalparken och tittade på naturen. Inte alls dumt. Och det var rejält med vatten nu när våren äntligen har kommit!

I en annan värld kallad Ullared


I fredags ställde vi alarmet vid fem på morgonen för tidig start söderut. Eftersom helgen var planerad till släktträff i Halmstad bestämde vi oss för att göra ett stopp i Ullared. Inte för att jag har haft någon större längtan dit, utan mer för att se vad det egentligen är och få en egen uppfattning om fenomenet.

Efter att ha kört en liten omväg kom vi fram strax innan lunch och lyckades efter en liten stund hitta en parkering. Den här dagen var det ingen kö utan vi kunde ta vår vagn och ge oss in i butiken, passera kända ansikten från höstens tv-såpa och börja spana in utbudet. Visst fanns det saker som var billigt, men vad gäller hygien måste jag säga att det var ungefär standardpriser. Det blev i alla fall lite plastpåsar och bakplåtspapper, och där gick det att spara några kronor.

Som bilden visar blev det till slut en rejäl vagn, dock med inköp till andra än oss själva. För min del blev det istället lite nya sängkläder, en duk, nya saker till grillen inför våren och lite annat smått och gott. Dessutom passade jag på att köpa ett par nya skor i en annan butik på området.

Allt som allt en härlig dag, men inte så att jag känner ett behov att åka tillbaka. Men det är väl tur att vi alla är olika!

Deluxe en helt vanlig onsdag


Ibland behöver man lite lyx i vardagen, lite guldstänk som gör att man orkar invänta våren. Onsdagen spenderades därför med spa, god mat och vin i trevligt sällskap. Vi började eftermiddagen med Skultuna Spa där jag tog helkroppsscrub och massage. En riktigt bra scrub, och en okej massage. Men det är alltid skönt att bli ompysslad!

Efter ett par glas vin hemma i soffan åkte vi ner till Frank för middag. Jag har velat testa restaurangen länge, och det är många som har pratat bra om den. Vi började båda med en varmrökt röding med löjrom och annat gott. Den var bra, men serverades för kall. Lite trist när inte smakerna får komma till sin rätt. Varmrätten var dock underbar. En havstallrik med färsk tonfisk, havskräfta, pilgrimsmussla med mera. Inte helt fel! Dock reagerade jag lite på deras paradnummer, Frank Rules. Det är en variant av avsmakningsmeny där du väljer fisk eller kött och sedan serverar köket det de vill. Bordet intill oss tog just en sådan, och fick exakt samma mat som oss. Det vore ju lite roligt om de hade fantasi att i alla fall göra varianter av de bra råvaror de faktiskt har. Men men. En rikigt bra dag blev det i alla fall!