En tur upp på vulkanen och ner igen

MItt i vår vecka på Teneriffa tog vi hyrbilen upp på vulkanen Teide. Vi startade i sol, och tog oss upp mot blå himmel 2000-3000 meter över havet. Riktigt vackert och speciellt landskap. Jag hade läst innan att flera rymdfilmer har spelats in i området under åren, och det går nästan att förstå med de speciella lavastenar som täcker hela nationalparken.
 
Vädret var helt fantastiskt, och även om det var lite svalare lyckades jag bränna mig lite trots stark solkräm. Vi strosade runt och tittade, och åt god lunch i solen på en servering. Sedan började färden nedåt igen. Först lite moln i fjärran. Sedan körde vi in i molnen. Och så kom regnet.
 
När vi nådde byn Orotava, som är en gammal fin stad vid vulkanens kant, var det grått och regnet hängde i luften. Dock var det väldigt vackert, om än brant, att gå runt och titta på de flera hundra år gamla husen.
 
Vi fortsatte ner till hotellet. Och där var vädret än sämre. Grått, skurar och blåsigt. Men det är inte så dumt ändå att sitta vid Atlanten och titta på vindsurfarna som kämpar i de höga vågorna. Det är ju trots allt semester!

Söder utan så mycket sol

Som ni kanske märkte i januari var bloggen lite tyst. Jag hade en mobil- och webbfri vecka på Teneriffa, och planen var ju att få lite sol på nästan även om vi visste att det kunde vara lite osäkert i januari.
 
Och ja, inte gick det direkt mycket solkräm. Det var nog skurar mest varenda dag. Men eftersom vi hade hyrbil halva veckan, och sedan vandrade runt en del de övriga dagarna var vi inte helt beroende av gassande sol och långa stränder.
 
Vi bodde i Puerto de la Cruz, precis nedanför vulkanen Teide. Och bara det är ju en anledning till att det blir lite mer moln och skurar. Jag hade bett om ett rum högt upp på vårt hotell, och vi hamnade på sextonde våningen. Kanske lite väl högt upp, men hellre det än i källaren!
 
Nu ska jag gå igenom mina 320 bilder så kommer det ett par till inlägg från veckan.