Vårläsning som väntar


Igår passade jag på att besöka Pocketshop och den pågående bokrean. Tre böcker blev resultatet. Kanske inte de muntraste, men intressant läsning. Nu ska jag bara ha tid att krypa upp i soffan med en god kopp te och en bok...

Häxan från Portobello av Paulo Coelho - Här möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga. Hon föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. Återigen utforskar Paulo Coelho kvinnans värld och de teman som älskas av så många läsare världen över: andlighet, relationer, öde och frihet.

Innan jag dör av Jenny Downhamn - Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar?

Fjärilen i min hjärna av Anders Paulrud - I denna oerhört gripande självbiografiska roman skriver Anders Paulrud om sin egen dödliga sjukdom, om de fem tumörerna på lungorna och om den pipande andningen. Han sörjer sig själv och sitt liv, och han prövar att vänja sig vid tanken att allt en gång ska fortsätta utan honom - lågmält men med stort mod försöker han förstå det obegripliga som väntar.

Kommentera här: